VÄRIANALYYSI

VÄRILLÄ ON VÄLIÄ !!!

Miksi värianalyysi ?

Jokaisessa meissä on omaa ainutlaatuista kauneutta, jonka oikeat , sopivat värit ja värisävyt tuovat luonnollisesti esille.

Jos haluat näyttää raikkaalta, hehkeältä, hyväkuntoiselta/terveeltä, nuorekkaalta ja upealta niin ratkaisuna tähän on oikeat Sinulle sopivat värit ja värisävyt. Kun käytät Sinulle sopivia värejä ja värisävyjä, näytät hyvältä ja näin ollen tunnet olosi myös itsevarmemmaksi. Väärät sävyt tuovat esiin varjoja, korostavat juonteita, saavat näyttämään kalpealta tai sairaan keltaiselta tai heijastavat sävynsä kasvoille.

Värianalyysi on yksinkertaisesti oman värityksesi silmien, ihon ja hiusten huolellinen arviointi sen määrittelemiseksi, mitkä vaate- ja meikkivärit pukevat sinua eniten. Useimmat meistä ovat aina tienneet, että jotkut värit sopivat meille paremmin kuin toiset, mutta se on opittu yrityksen ja erehdyksen kautta.
Jokainen värivuodenaikapaletti sisältää mallivärejä, jotka ovat parhaita kyseiselle värivuodenajalle.

Mitä värianalyysissä tehdään ?

Värianalyysikonsultti määrittelee yksilöllisen värivuodenaikasi ja väripersoonasi , joiden mukaan Sinulle valitaan parhaiten sopivat värit ja värisävyt niin pukeutumiseen, hiuksiin ja meikkiin. Huomattavasti yksilöllisempi lopputulos saadaan kun määritetään väriperhe ja väripersoona kuin että määriteltaisiin vain värivuodenaika.

BC-värianalyysissä ensin katsotaan ihmisen ihotyyppiä hyvässä valaistuksessa (mieluiten luonnonvalo) ilman meikkipohjaa, onko ihon sävy lämpöinen vai kylmä (rusketus tai ikä ei vaikuta ihmisen perus ihon pohjaväriin ).

Tämän jälkeen katsotaan hiusten omaa väriä , näkyykö siinä kylmä vai lämpöinen sävy ( värianalyysin kangastestiä tehtäessä hiukset peitetään esim. ettei tule ihoon heijastuksia) .

BC-värianalyysissa on tärkeässä roolissa silmä. Silmästä katsotaan sävyjä/värejä, erilaisia kuvioita ,joista saadaan tietoa mahdollisesta vuodenajasta esim. talven silmän löytyessä on 100% talvi .

Tämän jälkeen ladotaan kangastesterit kaulalle ja ”unohdetaan” muut saadut mahdolliset vinkit vuodenajasta. Kangastesterissä haetaan ensin kylmä/lämmin sävyisyys ja tämän jälkeen on varsinainen kangastesteri jossa eri värikategoriat / vertailut; punainen, sininen, vihreä ja keltainen (jokaisesta vuodenajasta oma värisävy).

Jokainen väriryhmä (punainen, sininen, vihreä ja keltainen) käydään yksitellen läpi vertaillen värien ja värisävyjen vaikutusta kasvojen ihoon. Huonoin väriparista poistetaan ja parempi jätetään jatkoon vertailuun. Jokaisesta värisarjasta viimeiseksi kankaaksi jää se mikä sopii parhaiten. Jos kaikki edustavat tiettyä vuodenaika tyyppiä niin tulos on selvä mutta joskus käy niin että jossain väriryhmässä on parhaimpana joku muu vuodenaika jolloin tuo väriryhmä on käytävä uudelleen jotta saadaan oikea tulos, niin kauan etsitään kun ollaan varma vuodenajasta.

Kun oikea vuodenaika tyyppi on saatu niin esitellään asiakkaalle hänen värinsä ja sävynsä käyden läpi kasvoja vasten kaikki värit ja sävyt (jotka löytyvät BC- värianalyysi kartasta)

BC-värianalyysissa annetaan pieni kangaskartta jossa 7 perusväriä ,joista yleensä kootaan perusvaatteet/ isommat vaatekappaleet . Näihin perusväreihin sopii kaikki muut vuodenajan sävyt ja värit täydellisesti.

Vuodenajat :

Värivuoden aikoja BC-värianalyysissa on neljä: kevät, kesä, syksy ja talvi ja ovat saaneet nimensä eri vuodenaikojen mukaan , joita ne värimaailmaltaan kuvaavat.

Nämä jaetaan kylmiin ja lämpöisiin. Kylmissä vuodenajoissa (kesä ja talvi) on selkeästi havaittavissa sininen, musta tai harmaa sävy. Lämpöisissä vuodenajoissa (kevät ja syksy) on havaittavissa keltainen tai kultainen pohjaväri.

Vaikkakin kesä ja talviryhmät ovat molemmat viileitä ja sinipohjaisia ovat ne luonteeltaan erilaisia; talvi on kova ja voimakas, kesä pehmeä ja hento. Samoin eroavat syksy ja kevätryhmät, vaikkakin ne molemmat lämpöisiä ja keltapohjaisia niin syksy on värikylläisempi ja voimakas kun taas kevät on hentoisempi ja raikkaampi

Kylmiä ovat :

-talvi ; kirkkaat, selkeät, voimakkaat (tai vaaleat pastellit) , jäsien viileät värit kuin talvi itsekin on. Tummat värit taittavat mustaan

-kesä ; pehmeät, viileät, hennot pastellit, aina sini-ja roosan sävyisenä kuin keskikesän taivas. Monet värit taittavat harmaan valkoiseen.

Lämpöisiä ovat :

-kevät ; selkeät , herkät, raikkaat, puhtaat, lämpimän kellervät sävyt kuin kevään kukissa ja luonnossa. Monet värit taittavat lämpöiseen keltaiseen/kultaiseen

ja syksy; lämpimät, vahvat, kylläiset , kullansävyt kuin ruskan loisto. Monet sävyt taittavat oranssin kultaiseen.

KEVÄT

Kevät ihmistä kuvataan yleisesti sanoilla ; nuorekas, raikas, hyväntahtoinen, välitön, valoisa, hienostunut.

-Kevään värit ovat lämpimiä ja kirkkaita, herkkiä , loistavia ja raikkaita kuin kukkaan puhkeava kevät luonto. Väreissä ja sävyissä on kultainen pohjasävy. Sinisissä sävyissä on kevyt lämpösen punainen vivahdus.  Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.

-Kevätnainen pukeutuu nuorekkaisiin ja naisellisiin asuihihin ja arvostaa laatua . Kuviot asusteissa tulisi olla raikkaita, siroja ja värikkäitä.

-Korut naisellisen siroja ja pieni kokoisia. Kullanväriset, turkoosit, koralli, norsunluunvaaleat helmet, topaasi. Ei hopeaa, valkokultaa

Tuntomerkit : -Kultainen, läpikuultava ihonsävy, ruusuiset posket, persikanväriset kun ajattelet kerma+persikka niin tunnistat kevätihmisen. Osalla saattaa esiintyä pisamia -Hiukset hyvin vaaleat ,kellanvaaleista vaaleanruskeisiin , kullanväriset, ei tuhkasävyä hiuksissa. Voi olla myös punahiuksinen

-Silmät siniset, vihreät tai kullanruskeat, yleensä kullanruskea rengas pupillin ympärillä -Hiusmallit tyttömäisen naisellisia ja värit pehmeän lämpöisiä sävyjä.

-Meikki kevyt ja tyttömäinen.

Voimakkaammin värittynyt (tumma) kevätihminen saattaa joskus näyttää ”pestyltä” värikarttansa vaaleimmissa väreissä samoin kuin vaalea kevät voi näyttää ”murretulta” käyttäessään kartan kirkkaimpia sävyjä . Oikea meikki ja hiusten väri tasapainottaa .

Valkoinen: ei suositella puhdasta tai harmaanvalkoista, parempi valita hieman luonnonvalkoinen tai norsunluunvalkoinen

Harmaa: vain lämpimään beigeen taittava harmaa. Ei suositella puhdasta harmaata ja harmaasinistä sävyjä.

Musta ei sovi kevään väreihin. Mustan sijasta suositellaan tummanruskeaa ja tummanvihreää sävyä..

Beige: sopivat kaikkiin kultaisiin beigen sävyihin. Ei suositella beigen harmahtavia sävyjä.

Ruskea: kullanruskea, karamellin ja hiekan sävyinen sekä kamelin villan sävyt. Ei sovi harmaan ruskea tai matta ruskea, eikä liian tummia ruskeita

Punainen: puhtaat lämpöiset punaiset, oranssipunaiset, koralli, lohi ja persikkaruusuiset sävyt. Ei suositella fuksiaa ja terrakottan sävyjä.

Oranssi: lohi, aprikoosi ja punertava oranssi sävyjä. Kaikki puhtaat, kirkkaat oranssit. Ei sovi ruosteen sävyinen.

Keltainen: maissin-, hunajan keltainen. Ei sovi kylmän sitruunan, vihertävä keltainen ja sinappi sävyt.

Vihreä: puhtaasta vihreästä kirkkaaseen kellertävään vihreään sävyyn. Ei suositella khaki, sinivihreä tai mustanvihreä.

Violetti: punaisen violetti – malva. Ei sovi kylmävioletti.

Sininen: vain vihertävän sininen ja vaaleasininen joka taittaa keltaiseen, turkoosi ja puhdas kirkas laivastonsininen joka ei taita vielä mustaan. Ei suositella sinistä joka taittaa valkoiseen tai mustaan ja violetti sinistä.

Metalli: koruihin sopii kelta-, punakulta. Ei sovi valkeat metallit.SYKSY

yleisesti kuvaavia sanoja : luonnollinen, urheilullinen, ystävällinen, ”tavallinen”, maanläheinen, lämmin, county-look. -Syysvärit ovat kylläisiä, lämpimiä, runsaita ja murrettuja j -väreissä on oranssinen tai kultainen pohjasävy , lehti-ja maustevärejä. Sinisen sävyissä on vahva punainen vivahdus. -Syksyllä koemme luonnon kylläisin, lämpimin ja maanläheisin värein.

-Syksyihmisen asut saisivat olla linjakkaita , luonnollisia, helppohoitoisia ja mukavia. Asujen kuviot isoja ja värikkäitä sekä värit voimakkaita ruskan sävyjä.

Tuntomerkit :

-Ihon pohjasävy kultaisesta pronssiin, lämpimän sävyinen iho. Myös saattaa olla pisamia. Kolmen tyyppisiä variaatiota : vaalea jolla norsunluunvaalea iho ja punahiuksinen sekä pisamia, kultabeigeiho ruskeaverikkö,vaihdellen keskiruskeasta syvään kupariin jolloin saattaa olla myös hiilenmustat hiukset. -hiukset vaaleista tummanruskeisiin, jopa hiilenmustat , punapäät, ruskeanpunaiset. Harmaantuu usein kellanharmaaksi .liian kylmät ja puhtaat sävyt tekevät ulkonäöstä himmeän ja värittömän -silmät kullanruskeat,vihreät tai sinivihreät -Hiusmallit yksinkertaisia, helppohoitoisia ja värit voimakkaita lämpöisiä sävyjä, oranssin ja punakullan eri sävyjä -Meikki olisi hyvä olla värikäs mutta pehmeäsävyinen, lämmin. Mitä tummempi syksyihminen sen voimakkaampi/kirkkaampi meikki.

-Korut melko kookkaita ja näyttäviä Kerman väriset helmet, meripihka, jade, topaasi, pronssi, kultakorut

Valkoinen: Valitse keltainen tai persikka sävyiset, osterinvalkoinen

Harmaa: Harmaa ei ole syksylle suotava missään muodossa

Musta: ei ole suositella. Voit korvata punaruskealla , tumman ruskealla tai tumma oliivi sävyillä.

Beige: Mikä tahansa beige sävy vaaleista tummiin kunhan harmaalla tai roosalla sävytettyjä

Ruskea: Kaikki ruskeat ; keltamahonki, kameli, kullanruskea, suklaanruskea ja pronssinsävyt. Ei harmaan ruskea sävy

Punainen: Kaikki oranssinpunaiset punaiset, taitetusta persikasta ja vaimennettusta lohenpunaisesta kirkkaan oranssiin ja ruosteenruskeaan Punertavan sininen sävyjä ei suositella.

Oranssi: on sinun värisi, kaikki oranssit sävyt sopivat paitsi neon oranssi ja puhdas sitruunanoranssi.

Keltainen: sopii sinappi, terrakotta,kurpitsa ja hunaja sävyjä. Vältä kylmä sitruunankeltaista.

Vihreä: kaikki sävyt ruohosta oliiviin, jadenvihreästä sammaleenvihreään Ei suositella kylmää smaragdi sävyjä , puhdasta limeä ja tummaa vihreää jossa selkeä taitto mustaan.

Violetti: sopii hillitty punertava munakoiso sävyjä. Vältä siniviolettia.

Sininen: vihertävänsininen ja turkoosin sävyjä, joiden olisi olla voimakkaita ja murrettuja. Ei sovi puhdas sininen tai violettisininen.

Metalli: kulta, kelta-, punakulta, kupari. pronssi Valkometalleja tulisi välttää.

KESÄ

Kesäihmistä yleisesti kuvaavia sanoja: pehmeä naisellinen/tyttömäinen, rakastettava, tyyni, elegantti. –Kesäihmisen värit klassisia, siniset, roosat ja lempeät pastellit osoittavat tyyneyttä ja luovat charmia. –Kesävärit ovat kylmiä ja murrettuja, pehmeitä ja puuterimaisia ja  niissä on sinertävä pohjasävy, punaisen sävyissä sininen vivahdus -Kesällä koemme luonnon haalistunein sinipohjaisin värein.Kesänainen pukeutuu elegantisti ja tyttömäisen naisellissti ,kesämiehet charmikkaasti/pokamaisesti. Perinteiset, hyvin tasapainoiset asut ovat täydellisiä ”kesälle”. -Kesäihmisen tulisi käyttää pehmeitä ja siroja kuvioita asusteissa

Tuntomerkit:

hyvin vaalea, läpikuultava, herkkä ruusuisen sinertävä iho, punnerrusta ihossaan, punertava beige tai aivan kalpea (lumikki) -Tuhkan sävyiset vaaleasta tumman ruskeisiin, voi olla punertavan ruskeita kohtia hiuksissa. Auringossa kesäihmisen hiukset vaalenevat. -Silmät siniset, sinivihreät tai harmaanruskea/hasselpähkinä. Utuinen iiriksen sisäosa, harmaa rengas iiriksen ympärillä

-Hiusmallit pehmeitä , naisellisia sekä värit kylmiä ( esim. puhtaan valkoiset/harmaat raidat) . -Meikki tulisi olla hienostunut , tyttömäisen kevyt.

-korujen tulisi olla kooltaan kohtuullisia ja malliltaan keveitä. Vaaleanpunaiset helmet, opaalit, ametistit, ruusukvartsi, valkokulta, hopea. Ei kullanvärisiä

Valkoinen: valitse vaimennettu, munankuoren harmaan sävyjä. Lumenvalkoinen on liian kirkas ja terävä sävy, ei lämpöistä valkoista

Harmaa: puhdasta harmaata ei suositella, sopii vaalea siniharmaa tai pehmeä hiilensiniharmaa

Musta ei suositella. Tummin väri meren harmaa sininen, asfaltti harmaa.

Beige: vain lähellä harmaa, vaimennettu, vaaleanpunainen beige, roosapohjainen, nutria

Hiekka sävyä ei suositella.

Ruskea: valitse vaaleanpunaista kaakaon tai vaalean harmaanruskea sävyjä. Voimakas keltaisenruskea ja punaruskean sävyt eivät sovi.

Punainen: fuksia vaimennettuna, ruusunpunainen puuteroituna, erilaiset sinipunaiset sävyt esim. joulunpunainen, vesimelooni, vadelma. Pastellipinkki hyvä. Vältä terrakottaa, tomaattia, korallia ja hyvin kirkkaan punaista sävyjä.

Oranssi: kaikki oranssin sävyjä on ehdoton EI

Keltainen: valitse huolellisesti ! Sopivia vain vaimennettu sitruunankeltainen sävyt.

Vihreä: vältä keltavihreä sävyjä. Parhaiten sopii minttu, sinivihreä sävyjä.

Violetti: valitse vaimennettu sinertävän violetti sävyjä.

Sininen: sopii lähes minkä tahansa harmaan siniset sävyt, paitsi sinivihertävä sävyjä ja tumma laivaston sininen joka taittaa mustaan.

Metallit: mieluiten valkoista metallit — hopea, valkokulta ja platina.TALVI

Talvi-ihmistä yleisesti kuvaavia sanoja : dramaattinen, usein huomiota herättäviä, persoonallinen, omaperäinen. –Talven omat värit ovat vahvoja, puhtaita ja kylmiä , intensiivisiä tai pastellisävyjä joissa sinertävä , musta tai harmahtava pohjasävy. Punaisen sävyissä voimakas sininen vivahde . -Talvella koemme luonnon kylminä, kirkkaina ja kovina väreinä -Talven olisi hyvä pukeutua yksivärisiin selkeisiin linjoihin ja väreinä hienostuneet ja kylmät sävyt.

Tuntomerkkejä: Sini-punainen ihon pohjaväri. Harmaa beige ihoinen vaaleasta tummaan, punakkaan tai beigeen. Oliivinvärinen iho tai maidonvalkea iho jolloin iho näkyvästi vaalenapunainen tai läpikuultava. Yleensä talvi ihminen ei omaa ruusuposkia –hiukset tummanruskeista mustiin , hopean harmaa, sinisen musta ja hiirenharmaa tunnusomaista, joillakin ruskeaveriköillä saattaa olla aavitus punerrusta hiuksissaan . –silmät tummanruskeat, siniset tai vihreät , tunnusomaista silmien syvän väriset ja harmaa rengas pupillin ympärillä , yleensä tarkoittaa viileää vuodenaikaa -Hiusmallit geometrisiä sekä värit kylmiä ja voimakkaita -Meikki yleensä voimakas , persoonallisuutta korostava.

-Korut isoja , yksinkertaisia ja näyttäviä, elegantteja. Timantit, safiirit, rubiinit, hopea, valkeat tai harmaat helmet, musta opaali, valkokultaTalven värit :

Valkoinen: sopii puhdas valkoinen ja kevyt harmaa sävyt, ei harmaan valkoinen. Vältä kellertävän valkoisia.

Harmaa: sopii hyvin miten tahansa puhdasta harmaata , jäänharmaa ja hiilenharmaa ei sekoitettua sinistä tai keltaista.

Musta sopii vain Talvi värityypille, vaaleille talville paras rikotttu/pehmennetty musta

Beige: vain vaalea ja selvä harmaanbeige. Muut beigen sävyt huonoja

Ruskea: Ruskeat eivät talven värejä, vain ruskea joka taittaa voimakkaasti harmaaseen Vältä kyllästetty punaruskeaa tai oranssin ruskeaa

Punainen: kirkas punainen, purppuran punainen, pinkki, fuksia, aniliini. Ei oranssi tai keltapohjaisia punaisia.

Oranssi: on ehdoton EI

Keltainen: vain kylmän ja puhtaan sitruunankeltainen sävy. Lämmin beige ja oranssikeltaista ei sovi.

Vihreä: puhtaat sinivihreät sävyt, kirkas vihreä, männynvihreä joka taittaa siniseen. Vältä hillittyjä keltavihreää värejä.

Violetti: sopii puhdas violetti ja sinivioletti sävyt. Punavioletti ei suositella.

Sininen: sopii lähes kaikki puhtaat siniset sävyt,jäänsinisestä kirkkaaseen sähkönsiniseen ja tummaan laivaston siniseen, ei sinistä jossa on voimakas vihertävyys.

Siirry sivun alkuun