Beauty Colors - VÄRIANALYYSI

VÄRILLÄ ON VÄLIÄ !!!

Miksi värianalyysi ?

Jokaisessa meissä on omaa ainutlaatuista kauneutta, jonka oikeat , sopivat värit ja värisävyt tuovat luonnollisesti esille.

Jos haluat näyttää raikkaalta, hehkeältä, hyväkuntoiselta/terveeltä, nuorekkaalta ja upealta niin ratkaisuna tähän on oikeat Sinulle sopivat värit ja värisävyt. Kun käytät Sinulle sopivia värejä ja värisävyjä, näytät hyvältä ja näin ollen tunnet olosi myös itsevarmemmaksi. Väärät sävyt tuovat esiin varjoja, korostavat juonteita, saavat näyttämään kalpealta tai sairaan keltaiselta tai heijastavat sävynsä kasvoille.

Värianalyysi on yksinkertaisesti oman värityksesi silmien, ihon ja hiusten huolellinen arviointi sen määrittelemiseksi, mitkä vaate- ja meikkivärit pukevat sinua eniten. Useimmat meistä ovat aina tienneet, että jotkut värit sopivat meille paremmin kuin toiset, mutta se on opittu yrityksen ja erehdyksen kautta.
Jokainen värivuodenaikapaletti sisältää mallivärejä, jotka ovat parhaita kyseiselle värivuodenajalle.

Mitä värianalyysissä tehdään ?

Värianalyysikonsultti määrittelee yksilöllisen värivuodenaikasi ja väripersoonasi , joiden mukaan Sinulle valitaan parhaiten sopivat värit ja värisävyt niin pukeutumiseen, hiuksiin ja meikkiin. Huomattavasti yksilöllisempi lopputulos saadaan kun määritetään väriperhe ja väripersoona kuin että määriteltaisiin vain värivuodenaika.

BC-värianalyysissä ensin katsotaan ihmisen ihotyyppiä hyvässä valaistuksessa (mieluiten luonnonvalo) ilman meikkipohjaa, onko ihon sävy lämpöinen vai kylmä (rusketus tai ikä ei vaikuta ihmisen perus ihon pohjaväriin ).

Tämän jälkeen katsotaan hiusten omaa väriä , näkyykö siinä kylmä vai lämpöinen sävy ( värianalyysin kangastestiä tehtäessä hiukset peitetään esim. ettei tule ihoon heijastuksia) .

BC-värianalyysissa on tärkeässä roolissa silmä. Silmästä katsotaan sävyjä/värejä, erilaisia kuvioita ,joista saadaan tietoa mahdollisesta vuodenajasta esim. talven silmän löytyessä on 100% talvi .

Tämän jälkeen ladotaan kangastesterit kaulalle ja ”unohdetaan” muut saadut mahdolliset vinkit vuodenajasta. Kangastesterissä haetaan ensin kylmä/lämmin sävyisyys ja tämän jälkeen on varsinainen kangastesteri jossa eri värikategoriat / vertailut; punainen, sininen, vihreä ja keltainen (jokaisesta vuodenajasta oma värisävy).

Jokainen väriryhmä (punainen, sininen, vihreä ja keltainen) käydään yksitellen läpi vertaillen värien ja värisävyjen vaikutusta kasvojen ihoon. Huonoin väriparista poistetaan ja parempi jätetään jatkoon vertailuun. Jokaisesta värisarjasta viimeiseksi kankaaksi jää se mikä sopii parhaiten. Jos kaikki edustavat tiettyä vuodenaika tyyppiä niin tulos on selvä mutta joskus käy niin että jossain väriryhmässä on parhaimpana joku muu vuodenaika jolloin tuo väriryhmä on käytävä uudelleen jotta saadaan oikea tulos, niin kauan etsitään kun ollaan varma vuodenajasta.

Kun oikea vuodenaika tyyppi on saatu niin esitellään asiakkaalle hänen värinsä ja sävynsä käyden läpi kasvoja vasten kaikki värit ja sävyt (jotka löytyvät BC- värianalyysi kartasta)

BC-värianalyysissa annetaan pieni kangaskartta jossa 7 perusväriä ,joista yleensä kootaan perusvaatteet/ isommat vaatekappaleet . Näihin perusväreihin sopii kaikki muut vuodenajan sävyt ja värit täydellisesti.

Vuodenajat :

Värivuoden aikoja BC-värianalyysissa on neljä: kevät, kesä, syksy ja talvi ja ovat saaneet nimensä eri vuodenaikojen mukaan , joita ne värimaailmaltaan kuvaavat.

Nämä jaetaan kylmiin ja lämpöisiin. Kylmissä vuodenajoissa (kesä ja talvi) on selkeästi havaittavissa sininen, musta tai harmaa sävy. Lämpöisissä vuodenajoissa (kevät ja syksy) on havaittavissa keltainen tai kultainen pohjaväri.

Vaikkakin kesä ja talviryhmät ovat molemmat viileitä ja sinipohjaisia ovat ne luonteeltaan erilaisia; talvi on kova ja voimakas, kesä pehmeä ja hento. Samoin eroavat syksy ja kevätryhmät, vaikkakin ne molemmat lämpöisiä ja keltapohjaisia niin syksy on värikylläisempi ja voimakas kun taas kevät on hentoisempi ja raikkaampi

Kylmiä ovat :

-talvi ; kirkkaat, selkeät, voimakkaat (tai vaaleat pastellit) , jäsien viileät värit kuin talvi itsekin on. Tummat värit taittavat mustaan

-kesä ; pehmeät, viileät, hennot pastellit, aina sini-ja roosan sävyisenä kuin keskikesän taivas. Monet värit taittavat harmaan valkoiseen.

Lämpöisiä ovat :

-kevät ; selkeät , herkät, raikkaat, puhtaat, lämpimän kellervät sävyt kuin kevään kukissa ja luonnossa. Monet värit taittavat lämpöiseen keltaiseen/kultaiseen

ja syksy; lämpimät, vahvat, kylläiset , kullansävyt kuin ruskan loisto. Monet sävyt taittavat oranssin kultaiseen.

KEVÄT

SYKSY

KESÄ

TALVI